BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 2, 2011

Bakal Wirawati

Hello hello u'oll
U'oll buat apa tu ?
Mesti tengah baca post I ni kan..
huhuhu..

Sorry la, I memang suka menggedik sorang-sorang
ye la, takkan nak menggedik dengan orang lain pulak
tak baik..tak baik...

Okay people *tepuk tangan dengan cara paling gedik*
Back to the topic now.
FYI, tak lama lagi I akan jadi wirawati.
aww, I like !!!!

Kepada you all you all yang masih tak ketahuan apa kebendanya itu
meh sini I nak story the mory
dengar elok-elok ye,
lebih tepat lagi baca elok-elok ya.

Macam ni, tersebutlah kisah
seorang puteri mangkuk yang sentiasa ceria.
Eh ? Terkantoi la I puteri mangkuk
Someone gave me that name, and I love it somehow.
hahaha..

Senang cerita, I kan dapat PLKN,
lagu PLKN kan "kami wira wirawati negara"
so, officially I ni bakal wirawati lah.
Can't wait nak jadi wirawati.
mesti I akan jadi wirawati paling meletops sekali abad ini !

Mesti la, sebab setahu I, takda lagi puteri yang jadi wirawati
I akan melakar sejarah baru
Nak nak pulak puteri mangkuk masuk PLKN,
sejarah yang paling hot meletops debababooommm !!

I ingat lagi, masa I darjah 5 or 6 macam tu,
setiap minggu, budak-budak PLKN dari kem kat Sik-ney akan pegi restoran kitorang.
time tu, kalau tengok budak-budak PLKN je, mesti I akan sangat excited !
sampai tak berkelip mata I tengok abang-abang botak tu tau.
Hahaha..

Diorang tu pun, dah nampak rupa kitorang yang tersangat lah impressed dengan diorang
terus bajet bagus. Elehhh !!
Itu masa I budak hingusan lagi okay ?
sekarang kalau ada budak PLKN nak kerek macam tu,
memang I belasah sampai mati akal lah !
[ hilang ayu I kejap ]

Kenapa I cakap macam tu ?
mesti la, sebab budak-budak PLKN bukannya askar,
tak perlu la nak impresed bagai ni.
Baru-baru ni, I pergi makan dekat kedai yang sebelah kem PLKN kat Sik-ney ni.
sambil makan tu, I dengan adik I usha la diorang kawad.
Well, I bukan nak menghina, tapi I rasa macam nak masuk padang kawad tu, then ajar diorang kawad.

Sebenarnya macam ni la, orang yang dipilih untuk masuk PLKN ni kan random je.
Memang la kebanyakan yang masuk tu ada yang takda basic langsung dalam kawad, menembak semua ni.
Orang macam I ni, puteri mangkuk ganas ni, alhamdulillah ada la sikit-sikit experience,
tak dinafikan memang mula-mula I nak terpecah gelak jugak.
Tapi I kan puteri baik hati, I tahu bukan diorang nak nampak bodoh.
semua orang tengah belajar, diorang belajar untuk kawad.
proses pembelajaran, memang banyak kekurangan.

I think, I dah masuk mood nak merepek la,
tapi I taknak la merepek kat blog, nanti panjang lebar pulak post I, sapa nak baca kan.
perang I dalam SPM pun belum tamat lagi sebenarnya,
tapi I berlagak macam dah merdeka.
Ada lagi seminggu, puteri mangkuk dah ready la last paper !
Cepat la, serang.............. !!!!!!


Writing is my passion. Please enjoy yourselves while reading it. :)

0 Kepochi: