BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 14, 2011

school holidays programme !

assalamualaikum..

dah beberapa hari x update blog..
almaklumlah,, orang busy la katakan..muahahaha

start hari khamis lepas,me n other 35 frens ikut sat program..
kat sekolah ckgu cakap program guru muda..
tapi fasilitators kt sana cakap program bakti siswa..
huhuhu..
so aku conclude it as program masa cuti sekolah ! XD

ok ! programnya cam ni..
kami ber-tiga puluh enam melawat INTEC
[ never heard of it before ]
INTEC stands for INTernational Education College
malas r nk cita byk2 pasal INTEC nih..
lain entry la kot..

malam khamis tu, kami bertolak la g sana..
bertolak pukul 11 lebih
tapi orang yang dok belakang smua tido dalam pukul 2 jugak la
sambut birthday ehsan dulu !
tua dah budak ni kan ? huhuhu


kami smpai shah alam waktu subuh,
semayang kt masjid negeri yang sangat cantik !!
lepas tu kami pun mandi, tukar baju, etc.
then, kami ke karangkraf..

time kt situ memang aku banyak diam la..
sebab aku tak kenal sgt pun penulis2 n wartawan2 ni,,
huhu..majalah2 pun aku main baca ja..
tapi part yang paling best---
kami dapat jumpa shila hamzah !!!
giler bapak punya best ahh !

lepas tu kami g yayasan restu,,
kat situ tmpat percetakan al-quran smua la..
smua ahli rmbongan che kiah ni pakat2 beli penanda buku yg tertulis nama kami dalam tulisan khat..
tunggu tu lama bukan main, smpai hmpir2 terlupa tujuan sebenar..huhu

tnpa melengahkan masa, kami meneruskan perjalanan yg masih jauh (jauh ?) ke INTEC..
kami disambut seperti pelatih2 plkn di sana..hahaha

budak2 INTEC ni semua genius2, gerun aku nengok !
orang first yang tego aku kak eva kot..
depa cakap aku ngn farah kembar ??
which part yg sama ? sweater ja kan..huhu

sehari lebih ja kat sana, macam2 jugak la yg jadi..
malam first kami masuk lmbat few minutes..
sepatutnya pkul 11 da xleh kluar..
kesian kakak2 tu,,x pasal2 sebab kami depa kena marah..

2nd day, lepas senaman [buat aktiviti lalang ditiup angin ja]
kami wat aktiviti nak kenali potensi diri,
cakap pasal scholarship la,,
cara2 nak study..
pokoknya, macam2 la !

lepas tu kami g round2 INTEC,
masuk la depa punya library,
dekat depan pintu sejuk gler ! tapi dalam ok la..
aku ngan farah sempat la beramah mesra dgn pak cik librarian tu..
konon2 dia punya bodyguard la . haha
lepas tu kami g kampus induk, tapi sebab besar sgt so dok dlm bas ja..

ramai jugak la yg 'fly' time kt kmpus induk tu..
ya la,, lepas penat2 jalan kt INTEC, masuk pulak bas yg sejuk lagi nyaman serta selesa kann..

petang, kami wat preparation utk persembahan..
tahniah budak2 perempuan yg sempat bertengkar jugak ! hahaha..
bengong la,, bnda kcik pun nk gaduh..
nasib baik ada aku yg panas baran ni menyejukkan keadaan..
kalau ikutkan hti nk jugak sembur..kah kah kah !

jejaka2 punya persembahan memang gempak ahh !
tapi aku x record pun, silap besar ahh !
nanti la, aku amik kt hanis n put it here n also youtube, ekekeke...

walaupun sehari ja kat sana, banyak jugak la ilmu yg kami dapat..
orang yg ajar kita satu perkataan pun dikira guru kita kan..
bilangan guru kami bertambah la lepas program ni..

apa2 pun, really appreciate ur efforts la guys !
kak has, kak ju, kak zati, kak iqa, kak erly, kak dayana, kak nabilah, kak raihan, kak eva, unni nisa, kak mona @ kak shell, n didi [tak boleh pggl kak] walaupun didi tu balik awal2 lagi..
and also abg ariff, abg chup, n abg haziq !
hope to see u soon..
next year ke,kan......huhuhu..
INSYAALLAH !!



with kak eva.. (^^,)


ni kak dayana..(^_^)


skuad sedia ! haha
ni chup, the emcee of the programme..


this is my favourite kakak - kak has !
chumell kan ? sabahan yaww!

sorry la, tak take pic ngan smua fasi pun,,huhu..
i'm sure will miss u guys lah !
thanks for everything..
walaupun surely kami dh susahkan korang
tapi korang memang gempak r !

wish u all the best !!!
gambate ! jia you ! aja aja fighting !!

Writing is my passion. Please enjoy yourselves while reading it. :)

0 Kepochi: