BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

Warna-Warni Kehidupan

assalamualaikum~

haisyyy..
taktaw la nak kategorikan hari ni sebagai hari apa
hari sentap ? tiring day ? bad day ?

Peristiwa satu :

pagi tadi kami dok kat physics lab,,
sambil wat latihan tu sambil sembang2
normal la kalau pompuan sembang, macam2 topik kluar kann.. ?

dalam keghairahan bersembang tu, kami ter-mention nama sorang kawan kami
tak kira kawan sgt la,,tua setahun
tapi selalu tegur2, gaduh2 cam tu la..

tengah syok2 sembang n bercerita pasai depa tu
tiba2 kawan kami mencelah
dia kata salah sorang budak daripada geng yang kami dok sembang tu
dah meninggal hari sabtu lepas !

memang betol2 tak sangka !
dia tu kawan kami since tadika lagi,,
tapi bila dah masuk skolah menengah jadi x brapa baik sebab masing2 dah jadi jahat kan..
tapi, kami still ada hubungan yang agak baik la..

dengar crita dia meninggal sebab accident dekat highway
fuhh ! sampai skarang pun still.. (o.O)
tapi takkan la tak pcaya lak kan
benda dah jadi,, ajal dia dah sampai
kita yang masih hidup ni kena la redha n teruskan hidup
kan ??

tapi sayang la jugak sebab dia tak sempat nak ambik result SPM..

Peristiwa dua :

dalam entry yang lepas kan kami cakap kena buat nasyid dalam masa satu malam
lepas tu kena berlatih pulak seminggu
taktaw la nak kata bad news or good news

semalam kami berjaga untuk compose nasyid tu la
malangnya sampai ke sudah tak dapat siapkan
hari ni kami jumpa la ahli kumpulan nasyid yang sepatutnya p lawan tu
nak ambik idea sikit laa

alangkah terkejutnya kami
bila depa cakap 'kami tak kata nak tarik diri pun.'
nahh !! ambik ampa..
kalau toreh muka kami time tu sure tak kluar darah, apatah lagi susu getah

lepas tu kami p jumpa ustazah yg in charge bab2 nasyid ni la..
ustazah punya la marah sebab ustazah kata depa cakap sama bikin tarak serupa..
dah la depa sempat g kata kat kami dengan nada sinisnya
"kalau ampa nak masuk tak pa la, kami tarik diri la cam tu"

adesss..ni nak masuk ka dak ?
cam tak sungguh2 ja..
kalw tak minat tak yah la masuk dari awal
kami tak kisah pun ampa nak masuk ka dak
kami bukannya teringin sangat pun nak wakil sekolah ka pa
bukannya kami tak pernah p pun

last sekali depa gtau ustazah yang depa btol2 nak masuk
ha, bguslah..
cakap terus terang kan senang
dan2 tme tu jugak la lirik nasyid yang kami wat semalam melayang masuk dalam tong sampah
hahahahaha

wat penat ja stay up semalam
hasilnya, zero !!

Kesimpulannya :

doakan kumpulan nasyid SMK Sik akan dapat buat yang terbaekkk
n
sedekahkan la al-fatihah kt arwah Khairul Azhar,,
moga2 semua amalannya di dunia di terima
dan ditempatkan di tenpat orang yang beriman...

Writing is my passion. Please enjoy yourselves while reading it. :)

0 Kepochi: