BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 27, 2011

dah nak berak , baru korek lubang !

alkisahnya...
pada suatu tengah hari yang sangat panas lagi membahang
saya duduk di dalam kelas membuat
kerja yang telah cikgu berikan..
tika itu,,
muncullah dua sahabat di muka pintu kelas saya

kata mereka 'cikgu,ustazah Maimunah nk jumpa Syifa sat'
kami pun jalan p kelas sebelah
untuk berjumpa ustazah Maimunah tu..

masuk ja dalam kelas tu ustazah pun melemparkan senyuman yang sangat manis
semanis kurma la katakan
dah la lempar,,nasib bek sempat sambut..XD

lepas tu, ustazah pun gitau la hajat di yang sebenar
katanya minggu depan ada majlis tadarus quran (MTQ)
peringkat daerah pulak tu
kebetulan kumpulan nasyid sekolah kami
yang sepatutnya wakil sekolah tu dh tarik diri...

jadi ustazah tadak pilihan lain n terpaksa pujuk kami
sebab geng kami ada pengalaman masuk pertandingan nasyid dah

masalahnya,,
satu apa pun kami tak prepare lagi..
so,,ustazah suruh kami perah otak untuk compose dua buah nasyid
plus berlatih,, dalam masa seminggu ni..
perghhhh !!!

kumpulan nasyid popular tanah air pun tak macam ni,,haha

kami pun malas la nak bantah,,
nanti ustazah kecik hati lak
dah la setiap tahun mesti ada gak wakil walaupun jarang2 menang
tak pa lah, tak susah sangat kot nak compose nasyid kan
huhuhu...

tapi, sekarang ni [11:42 pm]
lirik dah ada,melodi ja yang xdak lagi
tadi dah buat beberapa melodi
tapi semua lupa ! =='

bukan nak menunjuk ka apa
tapi seriously kerja minggu ni berlungguk !
report persatuan, minit mesyuarat agong, bla..bla..bla...

adesss !
Ya Allah ! tolonglah aku...

Writing is my passion. Please enjoy yourselves while reading it. :)

0 Kepochi: