BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 27, 2011

harga sebuah persahabatan

sahabat dan kawan
macam sama tapi sebenarnya tak serupa,,
sahabat is someone we can depend on
kawan is someone we can trust..

tapi...
both kawan dan sahabat berperanan untuk menyokong kita,,
dan mempercayai setiap tindakan kita..

I would like to share a story
[it happened in my school few days ago]

"seperti biasa,,awal tahun semua pelajar sibuk dgn pendaftaran pasukan uniform, kelab permainan dan persatuan..
nak dijadikan cerita,, 2 orang sahabat baik mnyertai pasukan uniform, kelab permainan dan persatuan yang sama..

ahli jawatankuasa pun dilantik...
Si A dapat jawatan setiausaha dalam pasukan uniform dan Si B bendahari
Si A pengerusi kelab permainan dan Si B naib pengerusi
Si A naib pengerusi persatuan dan Si B editor..
[ jawatan editor hanya ada dlm persatuan yang mereka sertai dan markah untuk kokurikulum adalah sama dgn jawatan pengerusi ]

Si B menyuarakan ketidakpuasan hatinya terhadap Si A kepada kawannya [ sayalah ! ]
dia tak puas hati sbab A dapat jawatan pengerusi dan dia tidak,,
B nak jugak jadi pengerusi dalam salah satu kelab

mereka 'berbincang' [ not sure berbincang or bertikam lidah ] and finally Si A decided nak jadi wujudkan dua jawatan pengerusi dalam kelab permainan..
[ hairan kan,,2-2 tak mau mengalah ]
Si B rasa terhina dgn keputusan Si A..
lepas tu,,saya asyik dengar rungutan from both of them..

as a result,, dorang tak bertegur sapa untuk satu jangka masa.."

sebagai seorang kawan,, honestly,,saya sedih melihat keadaan mereka..
kerana pangkat, hubungan persahabatn yang terbina sekian lama terputus..
murahnya harga persahabatan mereka..


Writing is my passion. Please enjoy yourselves while reading it. :)

0 Kepochi: